Lediga tjänster

Vi söker två nya medarbetare

Vi söker två nya medarbetare KONFERENSVÄRD/KONFERENSUTVECKLARE 75% Vi söker dig som vill utveckla vår konferens- och hotellverksamhet och ta den till en ny nivå. Erfarenheter av arbete med värdskap, bokning, reception, marknadsföring och IT är meriterande. FAMILJERÅDGIVARE 60-100% För arbete inom Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösand Du ingår i ett arbetslag som arbetar på uppdrag av Svenska kyrkan och Härnösands kommun. Grundutbildning och relevant fortbildning samt erfarenhet av behandling med [...]

TJÄNST KONFERENSVÄRD/KONFERENSUTVECKLARE

Vi söker dig som vill utveckla vår konferens- och hotellverksamhet vid Vårsta diakonigård, Härnösand, och ta den till en ny nivå.

I arbetet ingår att

  • utveckla marknadsföring för att nå nya målgrupper
  • ta emot och hantera bokning av boende på vårt hotell ”Sörgårdens logi”
  • ta emot bokningar av konfenser och ha ett övergripande värdskap gentemot gäster
  • hantera administrativa rutiner relaterade till uppdraget

Du kommer ingå i ett arbetslag med direktor, ekonom, lokalvårdare, kökspersonal, vaktmästare, m fl.. Samarbete med övriga medarbetare på Vårsta inom besöksnäringen är grundläggande.
Erfarenheter av arbete med värdskap, bokning, reception, marknadsföring och IT är meriterande. Arbetstiden kommer att behöva anpassas efter kunders behov.

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: 75% eller enligt överenskommelse
Ansökan: senast 20 juni 2023

Välkommen att sända din ansökan till anna-karin.norell@varsta.se.
För information, kontakta direktor Fred Nilsson  fred.nilsson@varsta.se   070-1903900


TJÄNST SOM FAMILJERÅDGIVARE

Vi söker en familjerådgivare till vårt team inom Svenska kyrkans familjerådgivning i Härnösand. Stiftelsen Vårsta diakonigård är huvudman för verksamheten.

Arbetet på familjerådgivningen består främst av relationsbehandling med par, familjer och andra vuxna som har samlevnads och/eller kommunikationsproblem eller befinner sig i akuta kriser. Arbetet innefattar par- och familjesamtal, bearbetande samtalsserier, krisbearbetning och konflikthantering etc. De flesta kommer för att reparera sin relation. Andra kommer för att någon eller båda börjat tänka kring separation. Efter separation finns möjlighet till stödsamtal.

Vi söker dig som har en akademisk grundutbildning, såsom socionom, psykolog, präst eller annan likvärdig examen samt att du har en relevant vidareutbildning såsom grundläggande psykoterapiutbildning, parterapiutbildning och/eller familjeterapiutbildning etc. inkl egenterapi. Vi tänker att du har arbetslivserfarenhet inom området och besitter förmågor som lyhördhet, självständighet och samarbetsförmåga.

Arbetet följer de riktlinjer som antagits av Kyrkans Familjerådgivare (KYFA) på nationell nivå. Som familjerådgivare ingår vi i ett nationellt nätverk där KYFA erbjuder årliga fortbildningar samt en 4- stegs befattningsutbildning som del av grund för auktorisation

Familjerådgivningen har förutom i Härnösand mottagningar också i Sollefteå, Örnsköldsvik och Östersund. Samverkan sker på de olika orterna med församlingar/pastorat i Härnösands stift samt med frikyrkor i Örnsköldsvik. Härnösands kommun har sedan hösten 2022 avtal med Vårsta att utföra det kommunala ansvaret för familjerådgivning. Vi är måna om att ha en god dialog och samverkan med våra finansiärer och uppdragsgivare.

Familjerådgivarna i Härnösand vill vara ett sammanhållet och kreativt arbetslag som möjliggör en stark serviceinriktad och flexibel mottagning där såväl de sökande som de arbetande kan uppleva trygghet och trivsel. Det finns ett nära och betydelsefullt samarbete med övriga familjerådgivare inom Stiftet med gemensamma träffar för APT och verksamhetsplanering samt grupphandledning med extern handledare.

Tillträde: enligt överenskommelse dock senast januari 2024.
Omfattning: 60-100%
Ansökan senast 20 juni 2023

Välkommen att sända din ansökan till anna-karin.norell@varsta.se.
För information, kontakta direktor Fred Nilsson  fred.nilsson@varsta.se   070-1903900

—————————-

Stiftelsen Vårsta grundades 1912 för att på kristen grund bedriva utbildning och människovårdande insatser i ett brett socialt arbete i nära anknytning till Svenska kyrkan. Det är samma mål som gäller nu när metoder växlat och nya idéer leder till tjänst i en ny tid.

Vårsta har en betydande bredd i arbetet och vi arbetar utifrån olika metoder med stark anpassning till skilda målgrupper. Förutom kyrkans familjerådgivning finns följande verksamheter; Grön helhet erbjuder individbaserad undervisning och arbetsrelaterad rehabilitering. HUR erbjuder kursverksamheten för att mobilisera deltagares egna krafter och resurser för hälsa och utveckling,

Traumakliniken erbjuder behandling och samtal. NetFacts utvecklar förebyggande arbete utifrån offers och förövares berättelser. Vi har trygghetsboendet Fristad och en lugn mötesplats i Café Syster Ester, en växande retreatverksamhet, fortbildningar och öppna föreläsningar i angelägna ämnen.