Vårsta Diakoni

Lördag 26/11 – En dag i stillhet

Av Johannes Thyr11 nov, 2022

Retreat - En dag i stillhet

Behöver du en paus från vardagens brus och stress, skärma av och landa i dig själv för en stund? Mitt i mörkaste senhösten vill vi ge utrymme för detta.
Varmt välkommen!

Vi börjar dagen med förmiddagskaffe och smörgås och avslutar med enkel kvällsmat innan Helgmålsbönen kl 18.00.
Ta med varma sköna kläder.

Datum, tid och anmälan
Lördag 26/11 kl 09.30-19.00
Sista anmälningsdag är fredag 18/11.
Anmälan på hemsidan svenskakyrkan.se/harnosand,
ange kostallergier under Särskilda önskemål i anmälan.

Kostnad
200 kronor.
Betalas på plats med Swish eller kontant.
Begränsat antal platser.

Plats
Vårsta diakoni, Diakonisshuset (det stora gula trähuset), Lönegrensgatan 12.

Mer information och frågor
Diakon Christina Ahlenius
0611-288 21 (lämna vid behov ett röstmeddelande med ditt nummer så ringer jag upp dig).
Christina.ahlenius@svenskakyrkan.se

PDF för utskrift –  Retreat på Vårsta 26 nov

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stiftelsen Vårsta Diakonigård är en ideell stiftelse som verkar ideologiskt inom ramen för Svenska kyrkan. Vi ingår i det som kallas för non-profit sektorn. Vi använder alltså inte vinst för utdelning utan för utveckling av verksamheter.

Stiftelsen Vårsta Diakonigård är en ideell stiftelse som verkar ideologiskt inom ramen för Svenska kyrkan. Vi ingår i det som kallas för non-profit sektorn. Vi använder alltså inte vinst för utdelning utan för utveckling av verksamheter. Ändamålsparagrafen lever kvar alltsedan 1912 då Vårsta Diakonigård grundades av Ernst Lönegren.

Den lyder på följande sätt; ”att främja kristen människovård” och detta sker ”genom att meddela diakoniutbildning eller annan utbildning för uppgifter i Svenska kyrkans tjänst, eller för andra människovårdande uppgifter i samhället samt genom att på annat sätt främja kristen verksamhet bland barn och ungdom, gamla, sjuka och andra som behöver omvårdnad”. Vårsta Diakonigård arbetar utifrån en verksamhetsidé som lyder: ”Vårsta Diakonigård är en öppen mötesplats, inriktad på utbildning, kompetensutveckling och förebyggande insatser, där var och en ges möjlighet att läka och växa som människa och kristen”.